FRP چیست؟

FRP چیست؟

FRP چیست؟

FRP چیست؟/ FRP مخفف چیست؟

FRP چیست؟برای آن هایی که می پرسند “FRP چیست؟” و یا “FRP مخفف چیست؟”  باید گفت که: FRP مخفف عبارت “Fiber Reinforced Polymer” می باشد.

پلیمر مسلح شده با الیاف یا همان FRP یک محصول مرکب یا کامپوزیت است که از الیاف و ماتریس تشکیل شده است. از الیاف صنعتی مرسوم می توان الیاف کربن، شیشه، آرامیدو بازالت را نام برد،

ماتریس هم پلیمرهایی مثل اپوکسی، ونیل استر، پلی استر و .. می باشند. هر یک از مواد نامبرده به تنهایی خصوصیات منحصر بفردی دارند، که با قصد تولید محصولی بهتر نسبت به الیاف و رزین به تنهایی

با هم ترکیب می شوند. از ترکیب الیاف و پلیمر می توان محصولاتی چون لمینیت و ورق FRP اف آر پی (FRP Laminate)،

میلگرد FRP  اف آر پی (FRP BAR)، مقاطع FRP اف آر پی  (FRP Section) را در کارخانه تولید کرد، همچنین از طریق روش های در محل نیز مانند روش Wet lay-up می توان پلیمر را با الیاف ترکیب کرده

تا یک محصول FRP بدست آید. محصولات FRP در موارد متنوعی مصرف شده اند که مهمترین آنها استفاده در مشاور مقاوم سازی سازه های بتنی و استفاده از وال پست است.

انواع FRP وجود دارد که در صفحات زیر می توانید بیشتر با آن ها آشنا بشوید:

پوشش FRP چیست؟

پوشش FRP عمدتا برای مقاوم سازی یا از نقطه نظر دیگر به عنوان یک روش مهندسی جدید برای بهبود و تقویت رفتار سازه های موجود یا ترمیم آسیب به سازه های موجود استفاده می شود. همانطور که قبلاً ذکر شد ، ویژگی های کلیدی که این مصالح را برای مقاوم سازی مناسب می کند ، خواص غیر خورنده و مقاومت بالا در وزن آنها است. بنابراین ، فن آوری های مختلفی برای تقویت سازه های بتنی توسعه یافته است ، مانند روش های زیر. پوشش  FRP که به سطح خارجی عضو بتنی یا هر سطح دیگری می چسبد میلگرد ER با پیوند خارجی نامیده می شود.

یکی از رایج ترین شیوه های مقاوم سازی برای FRP و مصالح آن

یکی از متداول ترین روش های تقویت با FRP تقویت ستون های بتنی است. عامل اصلی استفاده از FRP برای تقویت ستون های بتنی مربوط به سطح مقطع ستون است. استفاده از این الیاف برای افزایش مقاومت برشی تیرها و ستونها باعث افزایش مقاومت برشی قطعات ضعیف بتنی می شود. با نصب FRP در زیر تیر و نصب آن به شکل U یا دورپیچ ، می توان مقاومت برشی تمام یا قسمتی از تیر را بهبود بخشید ، البته روش دورپیچ کامل بهترین است. ستون های FRP را می توان در مکانهایی که نیاز به خاموت گذاری خاص است یا جایی که خاموت گذاری شرایط طراحی را برای پیچاندن ستون ها برآورده نمی کند ، استفاده کرد.

مزایا و ویژگی های دال بتنی مقاوم سازی FRP

 

  •     افزایش مقاومت خمشی دال های یک طرفه
  •     افزایش مقاومت خمشی دال های دو طرفه
  •     تقویت و افزایش مقاومت برشی
  •     افزایش سختی و کاهش خیز در بارهای سرویس
  •     افزایش شکل پذیری
  •     تعمیر و تقویت خوردگی
  •     افزایش مقاومت در برابر خوردگی
  •     مقرون به صرفه تر از روش های سنتی است

پیاده سازی آسان

استفاده از مقاوم سازی و FRP و مصالح آنها مقاومت خمشی و برشی را افزایش می دهد ، در حالی که باعث می شود تنش به جای تمرکز بر روی یک نقطه در سراسر تخته پراکنده شود. به این ترتیب ، دیوار از بارهای جانبی پویا و همچنین حملات لرزه ای و شیمیایی جلو و عقب محافظت می شود. با نصب FRP روی یا زیر تیر ، مقاومت برشی آن افزایش می یابد.

برای افزایش مقاومت خمشی تیر ، باید به FRP به عنوان میله فولادی کششی توجه کنید و نباید مقاومت فشاری را در نظر بگیرید. با نصب FRP بر روی ستون می توان مقاومت خمشی ستون را افزایش داد ، به طوری که الیاف در امتداد محور طولی ستون چیده شده اند.

دلایل استفاده روز افزون از FRP چیست؟

۱- روشهای تولید حجیم و وسیع اف آر پی

۲- کاربرد در صنایع مختلف

چون خودرو سازی، هوایی، دفاعی و …

۳- روشهای تولید اصلاح شده که منجر به تولید اف آر پی (FRP) با خواص مقاومتی بالاتر و کاهش هزینه تولید می‌گردد.

۴- بهینه کردن ترکیب فیبر با ماتریس

چسب برای سازگاری مناسب تر با یکدیگر و بتن

میله های کامپوزیتی FRP :

میله‌های ساخته شده از کامپوزیت‌های FRP هستند که بهترین جایگزین میلگردهای فولادی در بتن آرمه برای محافظ بودن سازه در برابر محیط‌های خورنده می‌باشند. ا

لیاف موجود در میله‌های کامپوزیت FRP اکثرا از جنس شیشه می‌باشد. بیشترین کاربرد میله‌های کامپوزیت FRP در دال‌های بتنی می‌باشد هم‌چنین، همچنین آرماتورهای کامپوزیت FRP عایق الکتریکی می‌باشد.

این میلگردها در روش سطح نزدیک NSM به عنوان اجزای مقاوم کاربرد دارند. ملیه‌های کامپوزیتی در صنعت معروف به میلگردهای پلیمری، میلگردهای فایبرگلاس و یا آرماتور کامپوزیتی هستند.

میله‌های کامپوزیت FRP انرژی مغناطیسی بالایی دارند بخاطر همین ویژگی در ساخت بیمارستان، ایستگاه های رادیویی، ایستگاه برق و … کاربرد دارد.

در برابر حرارت و گرما مقاومت به سزایی دارند. ترکیب الیاف شیشه به همراه رزین وانیل استر منجر به ساخت این ترکیب قوی می‌شود

البته میلگردهای اف آر پی (FRP) سازگار با انواع رزین‌ها مانند رزین اپوکسی، رزین فنولیک و… می‌باشد. میلگردهای کامپوزیت FRP دارای تغییر شکل کم در لحظه‌ی گسیختگی می‌باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *