کاربرد نقشه برداری

کاربرد نقشه برداری

کاربرد نقشه برداری

کاربرد نقشه برداری در شهرسازی

کاربرد نقشه برداری در شهر سازی :شهرسازی، مطالعه طرح ریزی و توسعه شهری با توجه به نیازهای اجتماعی و اقتصادی

جهت به حداقل رساندن مشکلات و برطرف نمودن نیازهای عمومی جمعیت شهری تعریف می شود.هریک از این نیازها در قالب پروژه های مختلف شهری تعریف می شوند.

در انجام امور نام برده شده با دقت قابل قبول و صرفه جویی در زمان و هزینه، نیاز به یک نقشه و مسیر مشخص به منظور اشراف به منطقه ضروری است.

در هریک از پروژه های شهرسازی شامل تهیه پلان مسطحاتی و ارتفاعی، پیش بینی و طراحی نقشه کلی، کنترل و نظارت بر اجرا و پیاده سازی نقشه تسطیح و تفکیک اراضی حضور مهندس نقشه بردار جهت انجام امور لازم و ضروری است.

کاربرد نقشه برداری در ساختمان

خدمات نقشه برداری ساختمانی به طور کلی قبل از احداث (تعیین بهترین مکان احداث ساختمان)، حین احداث (کنترل مراحل مختلف پروژه)

و پس از احداث ساختمان (تهیه نقشه وضعیت موجود و ارجاع اطلاعات در قالب نقشه های ساختمانی) را شامل می شود.

حضور مهندسین نقشه بردار در تمام مراحل پروژه های ساختمانی به منظور ثبت بصری پروژه، جمع آوری و بایگانی اطلاعات مربوط جهت ارجاعات و نیازهای بعدی امری واجب است

کاربرد نقشه برداری در راهسازی

نقشه برداری راه، فرآیندی مهم در تعیین مقدار فواصل و عوارض با توجه به کاربرد ضروری و عمده در توسعه ارتباطات و اتصالات یک کشور محسوب می شود.

عمده کاربرد نقشه برداری در این حوزه، در جاده ها بزرگراه ها، مسیرهای صعب العبور، مسیر های روستایی و .. انجام می شود.

یک مهندس نقشه بردار در این فرآیند با تعیین و اندازه گیری عوارض زمین، جمع آوری اطلاعات و تعیین موقعیت جغرافیایی و نمایش توپوگرافی منطقه،

اطلاعات لازم جهت انجام برنامه ریزی های زیرساخت پروژه را انجام می دهد.

کاربرد نقشه برداری در معماری

نقشه برداری علم و هنر تولید نقشه با استفاده از ابزارهای دقیق و روش های مختلف و معماری فرآیند برنامه ریزی، طراحی و ساخت ساختمان تعریف می شود.

جهت انجام برنامه ریزی ها در مراحل طراحی و ساخت، تیم مدیریتی همواره نیاز به منبعی دقیق و دسته بندی شده از اطلاعات موجود دارد. در معماری و مرمت مستند نگاری یا مستند سازی فرآیندی است

که امکان نظارت، نگهداری و حفاظت از اطلاعات را به وسیله ارائه مناسب و به موقع آن ها را فراهم می کند. ب

هترین روش در برآورد این نیاز حوزه معماری و مرمت را می توان استفاده از روش های نقشه برداری به کمک ابزار دقیق و پیشرفته دانست.

کاربرد نقشه برداری در پروژه های عمرانی

انجام عملیات نقشه برداری قبل از آغاز یک پروژه عمرانی به منظور تعیین موقعیت و محاسبات دقیق محل اجرای پروژه توسط مهندس نقشه بردار ضرورت دارد.

از دیگر کاربردهای نقشه برداری در حوزه عمران می توان به راه سازی

(مشخص کردن مختصات ایستگاه ها، بررسی سایت پلان، جانمایی کارگاه ها، برداشت توپوگرافی و آبراهه، تعیین محل خاکبرداری و خاک ریزی و …) و سد سازی

(ایجا شبکه بنچ مارک، توپوگرافی منطقه، انجام عملیات  ومحاسبه احجام خاک برداری و خاک ریزی، زیرسازی سد کنترل بتن ریزی و … ) اشاره کرد.

کاربرد نقشه برداری در پروژه های عمرانی

انجام عملیات نقشه برداری قبل از آغاز یک پروژه عمرانی به منظور تعیین موقعیت و محاسبات دقیق محل اجرای پروژه توسط مهندس نقشه بردار ضرورت دارد.

از دیگر کاربردهای نقشه برداری در حوزه عمران می توان به راه سازی (مشخص کردن مختصات ایستگاه ها، بررسی سایت پلان، جانمایی کارگاه ها، برداشت توپوگرافی و آبراهه،

تعیین محل خاکبرداری و خاک ریزی و …) و سد سازی (ایجا شبکه بنچ مارک، توپوگرافی منطقه، انجام عملیات  ومحاسبه احجام خاک برداری و خاک ریزی، زیرسازی سد کنترل بتن ریزی و … ) اشاره کرد.

 کاربرد نقشه برداری در کشاورزی

در تعیین مختصات دقیق زمین های کشاورزی، به منظور خرید، فروش و یا نگهداری زمین همواره نیاز به نقشه برداری کشاورزی حس می شود.

از این طریق می توان مساحت دقیق زمین های کشاورزی را در قالب نقشه های UTM در دسترس داشت، با مشخص نمودن مرز دقیق بین دو ملک اختلافات ملکی را به حداقل رساند

و در نهایت پس از تایید کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری. زمین پلاک بندی شده و سند تک برگ با مشخصات دقیق صادر شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *